Quick Quiz #12 – the answers

How did you do answering the questions in Quick Quiz #12?

Here are the answers.

1 What avian species is known colloquially in North America as a Gammy Bird?
A) Puffin
B) Canada goose
C) Eider
ANSWER: C) Eider

2 Which novel by Annie Proulx featured a newspaper called Gammy Bird?
A) Accordion Crimes
B) The Shipping News
C) Barkskins
ANSWER: B) The Shipping News

3 By what name was Phoebe Ann Mosey better known?
A) Pocahontas
B) Annie Oakley
C) Amelia Earhart
ANSWER: B) Annie Oakley

4 Phoebus, also known as Apollo, was the Greek god of what?
A) The sun
B) The moon
C) The clouds
ANSWER: A) The sun

5 Sun City is a resort in which African country?
A) Kenya
B) Gambia
C) South Africa
ANSWER: C) South Africa

6 Which African country has the biggest population?
A) Nigeria
B) Botswana
C) South Africa
ANSWER: A) Nigeria

7 What is the least populated country in the world?
A) Wales
B) Greenland
C) Vatican City
ANSWER: C) Vatican City

8 What is the largest settlement in Greenland?
A) Nuuk
B) Qaanaaq
C) Uummannaq
ANSWER: A) Nuuk

9 Former US president Donald Trump was criticised for suggesting that the USA buys Greenland. But which US president before him made the same offer?
A) Harry Truman
B) George Washington
C) William Taft
ANSWER: A) Harry Truman

10 Which TV drama series featured a sheriff called Harry Truman?
A) Breaking Bad
B) Northern Exposure
C) Twin Peaks
ANSWER: C) Twin Peaks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s