Quick Quiz #11 – the answers

Here are the solutions to our latest Chase website quiz.

There will be another one later this month – so keep looking!

1 Which novel opens with the sentence: “I am always drawn back to places where I have lived, the houses and their neighbourhoods”?
A) The Great Gatsby
B) Breakfast at Tiffany’s
C) Of Mice and Men
ANSWER: B) Breakfast at Tiffany’s

2 Which novel opens with these words: “It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness…”?
A) The Pickwick Papers
B) Hard Times
C) A Tale of Two Cities
ANSWER: C) A Tale of Two Cities

3 Which novel opens with the sentence: “It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen”?
A) 1984
B) Brave New World
C) War of the Worlds
ANSWER: A) 1984

4 Which novel opens with the sentence: “It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife”?
A) The Moonstone
B) Pride and Prejudice
C) The Mill on the Floss
ANSWER: B) Pride and Prejudice

5 Which novel opens with the sentence: “I have just returned from a visit to my landlord – the solitary neighbour that I shall be troubled with”?
A) Villette
B) The Professor
C) Wuthering Heights
ANSWER: C) Wuthering Heights

6 Which work of poetry opens with the lines: “Whan that Aprille with his shoures soote,
The droghte of March hath perced to the roote”?

A) The Waste Land
B) The Canterbury Tales
C) Under Milk Wood
ANSWER: B) The Canterbury Tales

7 Which literary work opens with: “To begin at the beginning: It is Spring, moonless night in the small town, starless and bible-black, the cobblestreets silent and the hunched, courters’ and rabbits’ wood limping invisible down to the sloeblack, slow, black, crowblack, fishingboat-bobbing sea”?
A) The Waste Land
B) The Canterbury Tales
C) Under Milk Wood
ANSWER: C) Under Milk Wood

8 Which work of poetry opens with: “April is the cruellest month, breeding / Lilacs out of the dead land”?
A) The Waste Land
B) The Canterbury Tales
C) Under Milk Wood
ANSWER: A) The Waste Land

9 Which novel opens with the sentence: “It is rather hard work: there is now no smooth road into the future: but we go round, or scramble over the obstacles”?
A) Lady Chatterley’s Lover
B) Lolita
C) Crash
ANSWER: A) Lady Chatterley’s Lover

10 Which Shakespeare play features the line: “How sharper than a serpent’s tooth it is To have a thankless child!”?
A) Macbeth
B) The Taming of the Shrew
C) King Lear
ANSWER: C) King Lear

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s