Quick Quiz #10 – the answers

It’s time to put you out of your misery and reveal the answers to our Quick Quiz #10.

How did you do?

There will be another Quick Quiz next month.

1 Which of these is the chemical formula for water?
A) H2O
B) SiO2
C) C3PO
ANSWER: A) H2O

2 Which of these is NOT one of the two known plays by Shakespeare which have been lost?
A) Cardenio
B) The Country Wife
C) Love’s Labours Won
ANSWER: B) The Country Wife – this was written by William Wycherley in 1675.

3 Who first presented the TV quiz show University Challenge?
A) Jeremy Paxman
B) Peter Snow
C) Bamber Gascoigne
ANSWER: C) Bamber Gascoigne – he presented it when it first appeared on ITV.

4 What is the official name of the tower in which Big Ben is located?
A) Elizabeth Tower
B) Victorian Tower
C) Edward Tower
ANSWER: A) Elizabeth Tower

5 Which of these actors has NOT played Doctor Who?
A) John Hurt
B) Peter Cushing
C) John Simm
ANSWER: C) John Simm. Simm played The Master in a number of episodes of Doctor Who. Peter Cushing played the Doctor in two Hammer spin-off films. John Hurt played the so-called War Doctor who, as fans will know, existed between the Paul McGann and Christopher Eccleston incarnations.

6 Which of these actors has NOT played the TV scientist Quatermass?
A) John Mills
B) Peter Cushing
C) Andre Morell
ANSWER: B) Peter Cushing

7 Who is the face of the Go Compare TV adverts?
A) Wynne Evans
B) Clare Bell
C) Gabrielle Miller
ANSWER: A) Wynne Evans – Gabrielle Miller appeared in the Trivago TV ads and Clare Bell is in the Available Cars adverts.

8 Who was the mother of King Richard I and King John?
A) Eleanor of Aquitaine
B) Aénor de Châtellerault
C) Dangereuse de l’Isle Bouchard
ANSWER: A) Eleanor of Aquitaine

9 How many people died trying to cross the Berlin Wall prior to its demolition?
A) 17
B) 84
C) 136
ANSWER: C) 136

10 What is the name of the official who is in charge of an inquest?
A) Ombudsman
B) Coroner
C) Inspector
ANSWER: B) Coroner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s