Quick Quiz #9 – the answers

How well did you do on Quick Quiz #9?

Here are the solutions to the questions.

Quick Quiz #10 will be online later this month.

1 What is the official short name for the Czech Republic?
A) Slovakia
B) Chechnya
C) Czechia
ANSWER: C) Czechia

2 How many colours are on the Iceland flag?
A) Two
B) Three
C) Four
ANSWER: B) Three – red, white and blue

3 The Golden Eagle is the national bird of which country?
A) Germany
B) Greece
C) Latvia
ANSWER: A) Germany – the national bird of Greece is the Little Owl, and Latvia’s national bird is the White Wagtail.

4 What is the UK’s national bird?
A) Wren
B) Blackbird
C) Robin
ANSWER: C) Robin

5 On which ship did Charles Darwin travel to the Galapagos Islands?
A) HMS Beagle
B) HMS Alsation
C) HMS Doberman
ANSWER: A) HMS Beagle

6 Who first used the phrase ‘survival of the fittest’?
A) Charles Darwin
B) Alfred Russel Wallace
C) Herbert Spencer
ANSWER: C) Herbert Spencer

7 Who first used the phrase ‘natural selection’?
A) Charles Darwin
B) Alfred Russel Wallace
C) Herbert Spencer
ANSWER: A) Charles Darwin

8 Which of these World War Two leaders was born first?
A) Adolf Hitler
B) Joseph Stalin
C) Winston Churchill
ANSWER: C) Winston Churchill – Churchill was born in 1874, Stalin in 1878, and Hitler in 1889.

9 What nationality was Everest conqueror Sir Edmund Hillary?
A) New Zealander
B) Australian
C) British
ANSWER: A) New Zealander

10 The United States bought what from Russia in 1867 for $7.2 million?
A) The Statue of Liberty
B) Alaska
C) The Liberty Bell
ANSWER: B) Alaska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s