Quick Quiz #6 – the answers

We hope you enjoyed the sixth of our popular Quick Quizzes.

There will be another Quick Quiz appearing on the Chase website in the not-too-distant future.

Here are the Quick Quiz #6 answers:

1 What was Russian writer Anton Chekhov’s only full-length novel?
A) The Seagull
B) The Shooting Party
C) The Cherry Orchard
ANSWER: B) The Shooting Party

2 Which comedy team invented characters known as Gumbys?
A) The Goons
B) The Fast Show
C) Monty Python’s Flying Circus
ANSWER: C) Monty Python’s Flying Circus

3 Who was the first assistant to appear alongside Jon Pertwee’s incarnation of Doctor Who?
A) Jo Grant
B) Liz Shaw
C) Sarah-Jane Smith
ANSWER: B) Liz Shaw

4 Which novel featured the characters Renton, Sick Boy, Spud and Begbie?
A) Trainspotting
B) Once Flew Over the Cuckoo’s Nest
C) Catch 22
ANSWER: A) Trainspotting, by Irvine Welsh

5 What is the best-selling album of all time?
A) Dark Side of the Moon by Pink Floyd
B) Back in Black by AC/DC
C) Thriller by Michael Jackson
ANSWER: C) Thriller

6 Which of these is a type of cloud?
A) Astro-stratus
B) Cumulo-nimbus
C) Cirro-monsoon
ANSWER: B) Cumulo-nimbus

7 Who was the longest-serving British Prime Minister?
A) William Gladstone
B) Robert Walpole
C) Henry Pelham
ANSWER: B) Robert Walpole who served for 20 years and 314 days. Henry Pelham served for 10 years and 191 days and Gladstone 12 years and 126 days but over four terms.

8 Which of these would represent the rotations per minute speeds on a record player?
A) 27, 45, 78
B) 33, 49, 78
C) 33, 45, 78
ANSWER: C) 33, 45, 78

9 Which of these were old Russian measurements?
A) Cubit and span
B) Shtof and verst
C) Rel
ANSWER: B) Shtof and verst

10 Who was the UK’s first female Prime Minister?
A) Theresa May
B) Caroline Lucas
C) Margaret Thatcher
ANSWER: C) Margaret Thatcher

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s