Quick Quiz #6 – the answers

We hope you enjoyed the sixth of our popular Quick Quizzes.

There will be another Quick Quiz appearing on the Chase website in the not-too-distant future.

Here are the Quick Quiz #6 answers:

1 What was Russian writer Anton Chekhov’s only full-length novel?
A) The Seagull
B) The Shooting Party
C) The Cherry Orchard
ANSWER: B) The Shooting Party

2 Which comedy team invented characters known as Gumbys?
A) The Goons
B) The Fast Show
C) Monty Python’s Flying Circus
ANSWER: C) Monty Python’s Flying Circus

3 Who was the first assistant to appear alongside Jon Pertwee’s incarnation of Doctor Who?
A) Jo Grant
B) Liz Shaw
C) Sarah-Jane Smith
ANSWER: B) Liz Shaw

4 Which novel featured the characters Renton, Sick Boy, Spud and Begbie?
A) Trainspotting
B) Once Flew Over the Cuckoo’s Nest
C) Catch 22
ANSWER: A) Trainspotting, by Irvine Welsh

5 What is the best-selling album of all time?
A) Dark Side of the Moon by Pink Floyd
B) Back in Black by AC/DC
C) Thriller by Michael Jackson
ANSWER: C) Thriller

6 Which of these is a type of cloud?
A) Astro-stratus
B) Cumulo-nimbus
C) Cirro-monsoon
ANSWER: B) Cumulo-nimbus

7 Who was the longest-serving British Prime Minister?
A) William Gladstone
B) Robert Walpole
C) Henry Pelham
ANSWER: B) Robert Walpole who served for 20 years and 314 days. Henry Pelham served for 10 years and 191 days and Gladstone 12 years and 126 days but over four terms.

8 Which of these would represent the rotations per minute speeds on a record player?
A) 27, 45, 78
B) 33, 49, 78
C) 33, 45, 78
ANSWER: C) 33, 45, 78

9 Which of these were old Russian measurements?
A) Cubit and span
B) Shtof and verst
C) Rel
ANSWER: B) Shtof and verst

10 Who was the UK’s first female Prime Minister?
A) Theresa May
B) Caroline Lucas
C) Margaret Thatcher
ANSWER: C) Margaret Thatcher

Quick Quiz #6

It’s time to give yourself a mental challenge with our latest Chase website quiz.

It’s just for fun, to test yourself and your family and friends.

The answers will be on the website on February 28, 2021 at 10am

1 What was Russian writer Anton Chekhov’s only full-length novel?
A) The Seagull
B) The Shooting Party
C) The Cherry Orchard

2 Which comedy team invented characters known as Gumbys?
A) The Goons
B) The Fast Show
C) Monty Python’s Flying Circus

3 Who was the first assistant to appear alongside Jon Pertwee’s incarnation of Doctor Who?
A) Jo Grant
B) Liz Shaw
C) Sarah-Jane Smith

4 Which novel featured the characters Renton, Sick Boy, Spud and Begbie?
A) Trainspotting
B) Once Flew Over the Cuckoo’s Nest
C) Catch 22

5 What is the best-selling album of all time?
A) Dark Side of the Moon by Pink Floyd
B) Back in Black by AC/DC
C) Thriller by Michael Jackson

6 Which of these is a type of cloud?
A) Astro-stratus
B) Cumulo-nimbus
C) Cirro-monsoon

7 Who was the longest-serving British Prime Minister?
A) William Gladstone
B) Robert Walpole
C) Henry Pelham

8 Which of these would represent the rotations per minute speeds on a record player?
A) 27, 45, 78
B) 33, 49, 78
C) 33, 45, 78

9 Which of these were old Russian measurements?
A) Cubit and span
B) Shtof and verst
C) Rel

10 Who was the UK’s first female Prime Minister?
A) Theresa May
B) Caroline Lucas
C) Margaret Thatcher

Quick Quiz #5 – the answers

How did you do with our latest Quick Quiz?

Was it a real challenge or did you find it a cinch?

The next Quick Quiz will be appearing on the Chase website in the near future so we hope you will have a go at that one too.

Anyway, back to Quick Quiz #5. Here are the answers:

  1. In cricket, what does MCC stand for?
    A) Middlesex Cricket Club
    B) Merseyside Cricket Club
    C) Marylebone Cricket Club
    ANSWER: C) Marylebone Cricket Club

2. Peter Wyngarde played the foppish author Jason King in which ‘60s TV adventure series?
A) The Champions
B) Department S
C) The Man from UNCLE
ANSWER: B) Department S

3. Which US president served for the shortest period?
A) Zachary Taylor
B) James Abram Garfield
C) William Henry Harrison
ANSWER: C) William Henry Harrison – the ninth president died of typhoid, pneumonia or paratyphoid fever after just 31 days in the role. Zachary Taylor served for 14 months before dying of a stomach illness. James Abram Garfield was assassinated after six months.

4. What does the S stand for in T S Eliot’s name?
A) Stearns
B) Sebastian
C) Sisyphus
ANSWER: A) Stearns

5. What is the scientific name for the swift?
A) Delichon urbicum
B) Apus apus
C) Hirundo rustica
ANSWER: B) Apus apus. Delichon urbicum is the house martin and Hirundo rustica is the swallow, both similar to the swift but unrelated.

6. What is Clyde Tombaugh famous for discovering?
A) The melting point of lead
B) A new species of spider
C) The planet Pluto
ANSWER: C) The planet Pluto

7. What is the nickname of Tottenham Hotspur Football Club?
A) The Lilywhites
B) The Valiants
C) The Iron
ANSWER: A) The Lilywhites. The Valiants are Port Vale and The Iron are Scunthorpe United.

8. Who is the only British Prime Minister to have been assassinated?
A) William Cavendish-Bentinck
B) William Lamb
C) Spencer Perceval
ANSWER: C) Spencer Perceval

9. Which British city appeared in the name of a 1970 live album by The Who?
A) Leeds
B) Birmingham
C) Manchester
ANSWER: A) Leeds – the album was Live in Leeds.

10. In the TV series Killing Eve, what is the name of the female assassin?
A) Eve Polastri
B) Carolyn Martens
C) Villanelle
ANSWER: C) Villanelle – Eve Polastri is the MI6 agent who develops a fascination with her and Carolyn Martens is Eve’s boss.

Quick Quiz #5

Hello again and welcome to our fifth Quick Quiz to test your little grey cells, as Poirot might say.

It’s just for fun. There’s no prize. It might just pass a few minutes while you’re having a break.

The results will appear on the Chase website at 10am on February 8, 2021.

Get thinking!

  1. In cricket, what does MCC stand for?
    A) Middlesex Cricket Club
    B) Merseyside Cricket Club
    C) Marylebone Cricket Club
  2. Peter Wyngarde played the foppish author Jason King in which ‘60s TV adventure series?
    A) The Champions
    B) Department S
    C) The Man from UNCLE
  3. Which US president served for the shortest period?
    A) Zachary Taylor
    B) James Abram Garfield
    C) William Henry Harrison
  4. What does the S stand for in T S Eliot’s name?
    A) Stearns
    B) Sebastian
    C) Sisyphus
  5. What is the scientific name for the swift?
    A) Delichon urbicum
    B) Apus apus
    C) Hirundo rustica
  6. What is Clyde Tombaugh famous for discovering?
    A) The melting point of lead
    B) A new species of spider
    C) The planet Pluto
  7. What is the nickname of Tottenham Hotspur Football Club?
    A) The Lilywhites
    B) The Valiants
    C) The Iron
  8. Who is the only British Prime Minister to have been assassinated?
    A) William Cavendish-Bentinck
    B) William Lamb
    C) Spencer Perceval
  9. Which British city appeared in the name of a 1970 live album by The Who?
    A) Leeds
    B) Birmingham
    C) Manchester
  10. In the TV series Killing Eve, what is the name of the female assassin?
    A) Eve Polastri
    B) Carolyn Martens
    C) Villanelle